Home Vježbe Članci Intervjui Oglasi Nogotenisfacebook


Coerver® Coaching metoda nastala je prije 31 godinu, a danas je prisutna u preko 40 zemalja članica FIFA-e na 5 kontinenata. Mnogi nacionalni nogometni savezi implementirali su ovu metodu u razvojne programe mladih nogometaša (Njemačka, Francuska, Japan), kao i neki od najvećih svjetskih klubova (Bayern München, Arsenal, Manchester United), a po njoj su u mlađim uzrasnim kategorijama trenirali današnji vrhunski igrači Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Xavi, Robin van Persie, Philipp Lahm, itd. Ono što ovu metodu čini posebnom je njena razvojna piramida kojoj je cilj razviti vješte, samopouzdane i kreativne igrače, učiniti nogomet zabavnim za treniranje i igranje, naučiti sportskom ponašanju i poštivanju svih sudionika igre, vrednovati pobjede, ali ne više od karaktera i dobre igre, pružiti sigurno i

edukativno iskustvo zajedno s najboljim kriterijima treninga. 

 

30.08.2015. (nedjelja) Coerver® Coaching Hrvatska u suradnji s NK Buje i NK Juricani održala je Play like the stars kamp u Umagu. Na kampu je sudjelovalo 48 dječaka iz Umaga i okolice, ali i iz Zagreba. Velika temperatura toga dana nije nam baš išla na ruku, no način na koji su ovi mladi igrači upijali svaki pokret i potez bio je nevjerojatan. Igralište NK Juricana gorilo je od vrućine, ali i dobrih poteza ovih budućih nogometaša.

Po završetku prvog treninga otišli smo na zasluženi ručak, a potom i na kupanje na plažu. Nakon uživanja i druženja došao je red na jedno teoretsko predavanje. Cilj predavanja bio je djeci i roditeljima detaljnije objasniti povijest i filozofiju Coerver® Coaching-a. Kako bi se razumjelo zašto radimo to što radimo vrlo važna je pozadina svega.

 

Drugi trening održan je na igralištu NK Buje nedaleko od Juricana. Gdje smo stali ujutro, nastavili smo popodne, ali s još većim žarom. Vidno umorni, ali puni entuzijazma dečki su bez pogovora izvršavali svaku vježbu i svaki zahtjev željni naučiti poteze svojih idola Messija, Ronalda, itd.

Konačno, oko 20h kamp je došao do svog kraja. Uz podjelu diploma i slikanje budućih zvijezda sa istima pozdravili smo se uz obećanje da se vidimo uskoro!

 

 

Prijavnica 

Made with BreezingForms for Joomla!® by Crosstec

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Neki ljudi vjeruju da je nogomet pitanje života ili smrti. Vrlo sam razočaran sa takvim stavom. Uvjeravam vas da je on puno, puno važniji od toga."

-Bill Shankly, menadžer FC Liverpoola


 

 

Dječji nogomet