Home Vježbe Članci Intervjui Oglasi Nogotenisfacebook

10. i 11.5.2014. na terenu sa umjetnom travom NK Trnja održan je nogotenis turnir za igrače rođene 2001. i 2002. godine. Na turniru su nastupila ukupno 24 para iz 9 različitih klubova s podučja Grada Zagreba, kao što su NK Trnje, NK Zagreb, HAŠK, NK Trešnjevka, NK Hrvatski Dragovoljac, NK Sloga Gredelj, NK Šparta Elektra, NK Špansko i NK Kustošija. Turniri poput ovoga postali su već dobro poznati svim mladim nogometašima, a sudionici se gotovo obavezno prijavljuju na svaki sljedeći. Ovo je već 6. nogotenis turnir u organizaciji kolega trenera Ante Bašića i Jakoba Delića, koji su krenuli s Trešnjevke, da bi turnir do

sada organizirali još i u Karlovcu, na igralištu NK Sloge Gredelj i NK Trnja. Na svakom turniru viđen je pomak u organizaciji i idejama u odnosu na onaj prošli, a taj trend će se definitivno nastaviti i u budućnosti. Osim u nogotenisu, dečki su se ovoga puta imali priliku natjecati i u nekim drugim disciplinama, poput natjecanja u tehniciranjuCrossbar challenge (natjecanje u gađanju prečke). Iako su glavni ciljevi turnira bili druženje i zabava, svako natjecanje imalo je po jednog pobjednika. U Crossbar challenge-u pobjednika smo dobili već u drugom krugu, a on je bio Luka Pađen iz NK Kustošije, koji je u finalu bio precizniji od Antonia Mioča i Martina Pavića. Luka je osvojio loptu od glavnog sponzora turnira, tvrtke Alpas, te diplomu za osvojeno prvo mjesto.

Natjecanje u tehniciranju osvojio je Jan Raužan, član NK Zagreba, koji je istehnicirao točno 624 puta! Najbliži njemu bili su Luka Uzelac (424) i Juraj Zlatić (255), obojica igrači NK Zagreba. Jan je također osvojio loptu i diplomu. 

Na onom glavnom natjecanju, u prebacivanju lopte preko mreže, tj. nogotenisu, nakon dva dana dobili smo sljedeći poredak: Četvrto mjesto osvojili su dečki iz NK Trešnjevke, Fran Milić i Ron Rojka. Bolji od njih u susretu za treće mjesto bili su Antonio Pavić i Marko Uzelac (obojica igrači NK Zagreba). U finalu smo gledali odličan susret, zanimljiv po tome što sva četiri igrača u njemu nastupaju za NK Trnje (!). Drugo mjesto u konačnom poretku zauzeli su Leon Badanjak i Stjepan Štefanac, dok su osvajači turnira bili sjajni Antonio Mioč i Dorian Pocrnić! Inače, ovo je već peti turnir na kojemu su Antonio i Dorian zajedno nastupili, a do sada su im najveći uspjesi bili četvrtfinalni susreti. Ovoga puta pokazali su kako je iskustvom i treningom moguće doći i do samoga kraja. Bravo dečki!

Ovim putem čestitamo ne samo pobjednicima, već i svim sudionicima koji su omogućili dva dana napetih nogotenis mečeva i puno zabave i druženja. Nadamo se da se vidimo uskoro na ovakvom ili sličnom natjecanju. Također, želimo puno sreće svima u daljnjem bavljenju nogometom.

 

 Slika 1., Luka Pađen (NK Kustošija)

 

Slika 2., Jan Raužan (NK Zagreb)

 

Slika 3., Fran Milić i Ron Rojka (NK Trešnjevka)

 

Slika 4., Marko Uzelac i Antonio Pavić (NK Zagreb)

 

Slika 5., Stjepan Štefanac i Leon Badanjak (NK Trnje)

 

Slika 6., Dorian Pocrnić i Antonio Mioč (NK Trnje)

 

 

"Neki ljudi vjeruju da je nogomet pitanje života ili smrti. Vrlo sam razočaran sa takvim stavom. Uvjeravam vas da je on puno, puno važniji od toga."

-Bill Shankly, menadžer FC Liverpoola


 

 

Dječji nogomet